Papiersoorten

Lees hier meer over onze soorten papier

De papierkeuze maakt jouw kaart helemaal compleet. Wij hebben mooie en stevige papiersoorten in ons assortiment, allen van hoge kwaliteit. Iedere papiersoort heeft zijn unieke uitstraling en bepaalt zo hoe je ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien. Bestel vooraf altijd een proefdruk om te zien hoe jouw kaartje er in het echt uitziet.

Wil je graag advies over welk papiersoort het beste past bij jouw kaart? Neem dan gerust contact met ons op, we adviseren je graag.

Illustraties op maat

Fotopapier | 300 grams

Dit papier geeft je een kaartje een mooie hoogglansafwerking, zoals je dat kent van ansichtkaarten. De kaart wordt gedrukt op een stevige kartonsoort met aan de buitenzijde een hoogglans laminaat afwerking. De fotokaart-papiersoort is niet spierwit maar heeft een warme ondertoon, hierdoor worden de kleuren van je kaart ook wat warmer. Zeer geschikt voor kaarten met foto’s.

Zijdeglans | 300 grams

Deze stevige papiersoort heeft een matte glans en een wat gladder oppervlak. Ook bij zijdeglans papier krijgen je kleuren een warme ondertoon omdat het papier van nature niet spierwit is maar een iets warmere tint heeft

Coated karton | 300 grams

Gladde papiersoort met een silk toplaag. Deze papiersoort kan gebruikt worden voor foliekaarten en voor kaarten zonder folie.

Linnen | 300 grams

Stevige papiersoort met een mooie linnen structuur. Dit papier voelt luxe aan en geeft een prachtige uitstraling. De ondergrond is gebroken wit. Wij zijn fan van deze soort en raden deze papiersoort aan voor onze aquarel getekende geboortekaartjes. Eerst was deze soort alleen voor foliekaarten maar nu ook voor de standaard geboortekaartjes.

Tinteretto | 300 grams

Tintoretto is een hoogwaardige papiersoort wat lijkt op aquarelpapier. Deze papiersoort is dus heel mooi voor onze kaartjes met aquarel tekeningen. Samen met het linnen papier is dit onze persoonlijke favoriet. Het is echter net te grof voor foliedruk en hoogglans kleuren, dus folie & Spot UV is helaas niet mogelijk.

Natuurkarton | 340 grams

Wil je een stevig kaartje met een matte uitstraling? Dan is natuurkarton voor jou de beste keuze. Natuurkarton is een hagelwitte kartonsoort, alle kleuren worden mooi en krachtig en de achtergrond blijft helder wit.

Parelmoer | 290 grams

Wil je een extra chique, glinsterende uitstraling voor jouw kaarten ontwerp? Kies dan voor Parelmoerpapier. Met deze stevige, unieke papiersoort krijgen je kaarten een luxe glanseffect die je vanuit alle kijkhoeken kunt zien. Alle kleuren op de kaart worden daardoor wat intenser. Parelmoerpapier is erg mooi te combineren met ontwerpen met lichte tinten.

Oud-Hollands | 300 grams

Oud-Hollands papier heeft een mooie reliëf structuur, wat de kaarten net iets extra’s geeft. Het lijkt een beetje op aquarelpapier en is één van de populairste, luxe papiersoorten door de natuurlijke en nostalgische uitstraling. De kleur van het papier is wit.

Biotop | 300 grams

Stevig gebroken wit papier met een warme uitstraling. De ondertoon is creme, dus kleuren vallen anders uit dan op de witterre kaarten.

Ivory gold | 300 grams

Een bijzondere luxe papiersoort met een subtiele, zachte, warme glans. Het lijkt een beetje op parelmoerpapier maar dan met een subtielere, warmere glansglitter. Ivory Gold papier is daarom erg mooi te combineren in ontwerpen met goudtinten en zachte pasteltinten. Bij romantische, chique en stijlvolle kaarten is Ivory gold een goede keuze.

Voor de luxe papiersoorten rekenen we een kleine toeslag extra per kaart extra. Dit varieert van €0,10 per kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart.

Coated karton | 300 grams

Gladde papiersoort met een silk toplaag. Deze papiersoort kan gebruikt worden voor foliekaarten en voor kaarten zonder folie.

Linnen | 300 grams

Stevige papiersoort met een linnen structuur. Dit papier voelt luxe aan en geeft een prachtige uitstraling. Wij raden deze papiersoort aan voor onze aquarel getekende geboortekaartjes met foliedruk.

Soft touch | 300 grams

Mooie gelamineerde papiersoort met een fluweelzachte laag. Dit geeft het kaartje een hele mooie luxe uitstraling.Kleuren kunnen op dit papier wel anders uitvallen, dus bestel altijd even een proefdruk vooraf.

 

FSC® certificering

Al onze papiersoorten zijn FSC-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk wordt toegekend aan producten zoals hout en papier, wanneer deze afkomstig zijn uit verantwoordelijk beheerde bossen. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties.
Lees hier alles over FSC.

Wil je echt iets unieks, kies dan voor een houten kaart.