Wie maakt de kaartjes van Fientje & Co

Wie maakt de kaartjes van Fientje & Co

Hi, ik ben Hanneke!

Leuk dat je mijn website hebt gevonden. Misschien ben je benieuwd wie er achter Fientje & Co zit. Ik ben Hanneke van Eeuwijk, getrouwd met Peter en moeder van 3 kinderen en sinds oktober 2023 ook oma van een kleinzoon. Ook hebben we een lieve labradoodle, Noor.

Lang geleden heb ik de PABO gedaan en een aantal jaren stond ik voor de klas. Maar op een gegeven moment lag daar mijn passie niet meer. Voor de verjaardagen van onze kinderen ontwierp ik altijd zelf de uitnodigingen en dat was het begin van een grafische carrière. Gestart met een website voor kaartjes op maat, en in 2009 gevraagd door Kaartje2Go om voor hen kaarten te gaan ontwerpen. De stijl van de designs sloeg aan, dus de stap naar een eigen webhop was snel gezet.

In 2011 ging een eigen collectie geboortekaartjes online en hierin had ik vanaf het begin een eigen stijl. Zag je toen nog veel kaartjes in felle kleuren, ik begon met grijze tinten en steigerhout. Dat liep goed en de collecties breidden zich uit en het werk ook ;)

Online kaarten maker

In 2012 was de overstap naar een online kaartenmaker waar klanten zelf hun kaartjes kunnen opmaken en bewerken. Een hele goede beslissing, want dat scheelde heel veel werk en heen en weer mailen met klanten. Ook al was dat persoonlijke contact erg leuk, het werk liep een beetje uit de hand en dan moet je dingen anders gaan organiseren.

Inmiddels is er een klantenservice die veel werk uit handen neemt. Alle bestellingen en telefoontjes gaan via dit serviceteam. Dus bij vragen over kaartjes of bestellingen kom je bij hen terecht. Ik ontwerp alle kaartjes zelf, hou de website up-to-date, hou de social media bij en behandel de ontwerpvragen. Ik deel dus zelf nu mijn tijd in en dat is heerlijk! Heb je een ontwerpvraag, neem dan contact met ons op.

 

Samenwerking

Sinds 2019 werk ik samen met Irene Jelier. Zij is illustrator en samen met haar ontwikkelde ik een unieke jungle kaarten serie. In 2022 hebben we een hele nieuwe serie bedacht met illustraties van broertjes en zusjes. Een enorm succes! Na enkele losse opdrachten werken we steeds meer intensief samen en zitten we nu wekelijks aan mijn keukentafel te brainstormen en nieuwe ideetjes uit te werken. Maatwerk illustraties zullen altijd via haar lopen, dus zoek je iets unieks dan horen we dat graag!

 

Social media

Naast deze site ontwerp ik nog steeds kaartjes voor Kaartje2Go en ook voor Hippe Geboortekaartjes, dus wellicht kom je Fientje & Co ook ergens anders tegen. Heb je een kaartje via onze website of van een ander ontwerp van Fientje & Co? Wij vinden het leuk om ze terug te zien op Instagram of andere social media, dus tag ons gerust #fientjeenco.