Wie maakt de kaartjes van Fientje & Co
Fientje & Co > Wie maakt de kaartjes van Fientje & Co

Wie maakt de kaartjes van Fientje & Co

Illustraties op maat

Hi, ik ben Hanneke!

Leuk dat je mijn website hebt gevonden. Misschien ben je benieuwd wie er achter deze webshop zit. Ik ben Hanneke van Eeuwijk, getrouwd met Peter en moeder van 3 kinderen in de leeftijd van 18-25 jaar. Daarnaast hebben we een lieve labradoodle, Noor.

Sinds november 2008 ben ik werkzaam als grafisch designer van mijn eigen merk Fientje & Co. Lang geleden heb ik de PABO gedaan en een aantal jaren stond ik voor de klas. Maar op een gegeven moment lag daar mijn passie niet meer. Voor de verjaardagen van onze kinderen ontwierp ik altijd zelf de uitnodigingen en zo ben ik in het vak gerold. In 2009 werd ik gevraagd door Kaartje2Go om voor hen kaarten te gaan ontwerpen en dat was de start van mijn kaarten onderneming.

En ja…als de kaartjes bij een ander goed lopen, waarom start je dan niet zelf een site? In 2011 ben ik daarom met een eigen collectie geboortekaartjes begonnen en had vanaf het begin een eigen stijl. Zag je toen nog veel kaartjes in felle kleuren, ik begon met grijze tinten en steigerhout. Dat liep goed en de collecties breidden zich uit en het werk ook ;) Naast geboortekaartjes ging ik ook trouwkaarten ontwerpen. Op een gegeven moment was ik alleen nog maar aan het werk en dat vond mijn gezin weer wat minder leuk.

Online kaarten maker

In 2012 ben ik overgestapt op een online kaartenmaker waar klanten zelf hun kaartjes kunnen opmaken en bewerken. Een hele goede beslissing, want dat scheelde heel veel werk en heen en weer mailen met klanten. Ook al was dat persoonlijke contact erg leuk, het werk liep een beetje uit de hand en dan moet je dingen anders gaan organiseren.

Inmiddels heb ik een klantenservice die mij veel werk uit handen neemt. Alle bestellingen en telefoontjes gaan via dit serviceteam. Dus bij vragen over kaartjes of bestellingen kom je bij hen terecht. Ik ontwerp alle kaartjes zelf, hou de website up-to-date, hou de social media bij en behandel de ontwerpvragen. Ik deel dus zelf nu mijn tijd in en dat is heerlijk! Heb je een ontwerpvraag, neem dan contact met ons op.

Samenwerking

Sinds 2019 werk ik samen met Irene Jelier. Zij is illustrator en samen met haar ontwikkelden we een unieke jungle kaarten serie. Na enkele losse opdrachten werken we steeds meer intensief samen en zitten we nu wekelijks aan mijn keukentafel te brainstormen en nieuwe ideetjes uit te werken. Maatwerk illustraties zullen altijd via haar lopen, dus zoek je iets unieks dan horen we dat graag!

In januari 2022 is mijn totaal vernieuwde shop live gegaan met nieuwe collecties en meer ontwerp mogelijkheden. Daarnaast zijn er nu ook kaartjes op hout mogelijk, posters, raamborden en zoveel meer! Ook zijn er meerdere designers bijgekomen die kaartjes ontwerpen voor mijn site. Super blij mee!

Naast mijn eigen site ontwerp ik nog steeds kaartjes voor Kaartje2Go en ook voor Hippe Geboortekaartjes, dus wellicht kom je Fientje & Co ook ergens anders tegen. Heb je een kaartje via onze website of van een ander ontwerp van Fientje & Co? Wij vinden het leuk om ze terug te zien op Instagram of andere social media, dus tag ons gerust #fientjeenco.